Titan ESS 10,08 kWh

A LÍTIUM TITANATE OXIDE, vagy lítium-titan-oxid (LTO) technológia számos ágazatban, elsősorban a nagy sebességű töltésre és az energiatárolásra összpontosítva a megújuló energia jövője már ma.

A Li-titanát-oxid (LTO) helyettesíti a grafitot a tipikus Li-Ion cella anódjában. A Li-Ion cellák 3 négyzetméter / grammjával szemben a lítium-titanát nanokristályok felülete körülbelül 100 négyzetméter / gramm.

A megnövekedett felületű lítium-titanát nanokristályok eredményeként az elektronok sokkal gyorsabban tudnak bejutni, majd elhagyni az anódot, ami az újratöltéshez és az energiatároló élettartamának meghosszabbításához vezet.

A tárolószekrény külön rendelhető! 

Kérd árajánlatunkat!

A lítium-titanát nanokristályokból és azok megnövekedett felületéből álló fejlett technológia kifejezetten az élettartam javítására szolgálnak. A több mint 30-szor nagyobb felülettel ez a technológia lényegesen gyorsabban képes újratölteni, mint hagyományosabb alternatívája, a Li-Ion akkumulátor.

A lítium-titanát energiatároló átlagos ciklusszáma 20 000, összehasonlítva a normál lítium-elem mindössze 2000 ciklusával, ez pedig az energiatárolás forradalmi megközelítését jelzi.

Ezek az energiatárolók biztonságosan feltölthetők akár 6-10 perc alatt, ráadásul az újratöltési hatékonyságuk meghaladja a 98% -ot, ami döbbenetes előrelépés a megújuló energia területén.

A lítium-titan-oxid (LTO) energiatárolók fokozott hatékonysága és energiatakarékos tulajdonságai mellett a technológia a magas biztonsági szintjéről is ismert. Ez a technológia az alacsonyabb üzemi feszültség miatt jelentős biztonsági előnyökkel jár.

Mivel a Titan ESS teljesen szénmentes, elkerüli a hőszivárgást vagy a túlmelegedést, amely a hagyományos energiatároló rendszerekben kialakuló tüzek fő okozója. Az Titan ESS technológia biztonságos, felhasználóbarát és alacsony kockázatú energiatárolást tesz lehetővé bármilyen alkalmazásban. Tűz- vagy robbanásveszély nélkül, hiszen az LTO sejtek ellenállnak a mechanikai hatásoknak.

A Titan ESS lítium-titanáton alapuló energiatárolása hozzájárulhat az energiarendszer stabilizálásához és hatalmas potenciállal rendelkezik a megújuló energiaforrások tárolásában, amely fenntarthatóbb, mint bármely más korábbi alternatíva.

A fenntartható és megújuló energiaforrások jövője olyan technológiáktól függ, mint a Titan ESS, amelyek hosszú élettartamuk, nagy hatékonyságuk, fokozott biztonságuk, alacsony hőmérséklet melletti magas teljesítményük és a napenergiával való integrációjuk révén széles lehetőségeket nyitnak meg, különös tekintettel az off-grid, vagy hybrid napelemes rendszerek, elektromos járművek tekintetében. A Titan ESS ma a jövő technológiáját képviseli elérhető áron.

A Titan ESS a legfejlettebb akkumulátor, amelynek az élettartama meghaladja a 20 000 ciklust (DOD 80%), gyors töltési és kisütési tulajdonságokkal rendelkezik, így különleges energiatárolási igényű projektekhez is biztonságosan használható.

Nagy teljesítmény

A nagyteljesítményű LTO cellák olyan alkalmazásokhoz is használhatóak, amelyeknél nagy áramot kell rövid idő alatt feltölteni és kisütni, például az autóiparban alkalmazott regeneratív fékezés, start-stop és vasúti rendszerekben, valamint ipari berendezések működtetése során.

Nagy energia

A nagy energiatartalmú cellák nagy kapacitást igénylő iparágakhoz, például elektromos járművekhez és helyhez kötött napelemes tároló rendszerekhez is kiválóan alkalmazhatók.

Nagy sebességű kisülés

Az LTO cella stabil kisülési kapacitást biztosít még nagy kisülési áram esetén is.

Eltarthatóság

A cellák saját kisülése max 1%/hó, 100% DOD ( teljes lemerülés) mellett is újra indíthatóak így a huzamosabb ideig történő tárolás sem okoz jelentős teljesítmény csökkenést.

Fokozott biztonság

Az LTO lítium-titán-oxidot használ anódként, ami rendkívül biztonságos, az összes cellatípus közül ennek a legalacsonyobb a tűz- és robbanásveszélye. A magas ellenállású fázis az ellenállás növekedése miatt csökkenti a rövidzárlati áramot. Az LTO anódrétegében lévő lítium-titán-oxid erősen ellenálló, ezáltal a teljesítmény alacsony és magas hőmérsékleten is állandó ( -30-65C)

Alacsony hőmérsékletű működés

Az LTO cellák fagypont alatti hőmérsékleten is tölthetőek és üríthetőek, széles hőmérsékleti tartományban való használatra is alkalmasak.

Hosszú élettartam

Az LTO cellák az eredeti kapacitásuk több mint 80% -át fenntartják min. 20 000 töltési / max 100.000 ! ciklusig, ami a LifePo4 várható élettartamának a 4-15x-öse!

Napelemes rendszerekhez ideális

Az LTO cellák még un. úszó (Float) töltés ( folyamatos állandó feszültség-töltés) esetén is rendkívül ellenállóak, akkor, amikor a hagyományos lítium-ion cellák végzetesen megsérülhetnek. Ezért az LTO biztonságosan alkalmazható olyan energiatároló áramforrásként is, amely állandó töltést igényel, vagy kap ( hybrid és off-grid napelemes rendszerek) .

Kis súly, kis helyigény

Az LTO cellák nagy energiasűrűséget és teljesítményt biztosítanak a hagyományos akkumulátorok súlyának töredéke mellett.

További előnyök

  • A dendrit-lerakódások akkor képződnek, amikor az anódpotenciál a túlfeszültség miatt 0 V-ra csökken a Li / Li + -hoz képest . A hagyományos lítium-ion akkumulátorokban használt szénanódoknál a lítium-ion behelyezése * 1 akkor történik, amikor a potenciál 0,1 V vs Li / Li + , ami rendkívül közeli a 0 V vs Li / Li + értékhez. Ezért az enyhe túlfeszültség (például gyors töltés vagy hideg hőmérséklet esetén) is növeli a dendrit lerakódások valószínűségét. Ezzel szemben az LTO anódokkal a lítium-ion beillesztés akkor történik, amikor az elektromos potenciál 1,5 V Li / Li + értéknél nagyobb , ami elég nagy határt biztosít a 0 V és Li / Li + érték között. Ez pedig csökkenti a dendrit-lerakódások valószínűségét.

Még ha rövidzárlat elő is fordulna, az LTO rendelkezik egy önvédelmi mechanizmussal, amely magas fokú biztonságot nyújt. Míg az LTO egy szigetelő, a lítiumionok elnyelésével elektród anyagként (vezető fázis) funkcionál. Ha egy idegen fémtárgy keveredik a katód és az anód közé, a lítiumionok azonnal felszabadulnak az LTO-ból a rövidzárlati pont közelében, és az LTO anódot szigetelővé alakítják (nagy ellenállású fázis). Ez megakadályozza a túlzott rövidzárlati áramok áramlását és szabályozza az akkumulátor hőmérsékletét.

Gyors töltés esetén nem valószínű, hogy fémes lítium (dendrit) képződik az LTO anódokon. Az LTO mindössze három perc alatt akár 80% -ra is képes feltölteni.

Körülbelül 5-15% -os térfogatváltozás történik a hagyományos lítium-ion akkumulátorokban, mert elnyelik és felszabadítják a lítiumionokat. Ez a fizikai változás károsítja az akkumulátor anyagát és csökkenti annak kapacitását, ami lerövidíti az élettartamát. Ezzel szemben az LTO anódok egy úgynevezett spinell alakra vannak felépítve, ami rendkívül stabil. Gyakorlatilag nincs térfogatváltozás, amelyet a lítiumionok felszívódása és felszabadulása okoz, ezért az akkumulátor hosszú élettartammal rendelkezik. Ezt magas hőmérsékleten, 35 ° C-on tesztelték, ahol több mint 20 000 töltés és lemerülés után az akkumulátor kapacitásának 90% -át meghaladta.

11

Okos, tartós és gazdaságos Titan ESS

A Titán ESS csúcstechnológiájú energiatároló-rendszer lehetővé teszi, hogy egy PV rendszer segítségével éves energiaigényünk akár a 100 %-át is saját termelésű megújuló energiával fedezzük.

A Titán ESS a legmagasabb szintű biztonsági és minőségi követelményeknek is eleget tesz, amelyek mögött az iparág vezető technológiái állnak.

Árkülönbség a LiFePO ( LFP), azaz a Lítium-vas-foszfát és a Titan ESS LTO technológia között

Az LTO-technológia esetében a kezdeti költségek Ah (vagy Wh) -on szignifikánsan magasabbak lehetnek, mint az LFP-technológiánál. Ha azonban figyelembe vesszük a ciklusok számát és a ciklusonkénti költségeket, az LTO technológia lesz az olcsóbb. Például 0,5C töltésnél és 3C kisülésnél az LFP cellák csak 2-6 ezer teljes ciklust tudnak biztosítani, míg az LTO cellák 20.000-100.000 ciklust is biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy az LTO cella élettartama határozottan hosszabb, a teljes élettartamra vetítve a ciklusonkénti költsége pedig sokkal alacsonyabb. A nagysebességű töltés mellett az LFP technológia nem támogatja a folyamatos nagysebességű töltést és kisütést - az ilyen használat mellett az LTO cellák használata az egyetlen lehetőség. Az egyszerű egyenáramú kapcsolt napelemes rendszereket egykor csak távoli áramellátó rendszerekhez és hálózaton kívüli otthonokhoz használták, de az elmúlt évtizedben az inverteres technológia gyorsan fejlődött és új váltakozó áramú kapcsolt energiatároló konfigurációk kialakulásához vezetett. Az egyenáramú kapcsolt rendszerek azonban még korántsem haltak meg, valójában az akkumulátoros rendszerek feltöltése napelemes töltésszabályozóval vagy hybrid napelemes inverterrel még mindig a rendelkezésre álló leghatékonyabb módszer. A napenergia akkumulátorban történő tárolását elősegítő fejlesztések mozgatórugója az energiabiztonság. A klímaváltozás miatt bekövetkező időjárási események gyakran elhúzódó áramkimaradásokat okoznak, így az akkumulátoros rendszerek azonnali tartalék energiát biztosíthatnak a fogyasztók számára. A lakossági akkumulátortároló rendszerek az energiafüggetlenséget is lehetővé teszik, eszközöket biztosítanak a saját megújuló energia előállításához és tárolásához.

Műszaki adatok

Tájékoztató jellegű adatok!

Tudj meg többet az éves karbantartási szolgáltatásunkról!

Garanciális igényedet megfelelő használat mellett és az éves karbantartási szolgáltatásunkat igénybevéve tudod megtartani